Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Φεβ-2021 18:09

  Γερμανία: Υπεραμύνεται των ελέγχων για τον κορονοϊό στα σύνορα ο υπουργός Εσωτερικών

  Γερμανία: Υπεραμύνεται των ελέγχων για τον κορονοϊό στα σύνορα ο υπουργός Εσωτερικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αδυνατεί να κατανοήσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού στις χώρες αυτές ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν.

  "Δεν μπορώ να κατανοήσω την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι συνοριακοί έλεγχοι είναι δυσανάλογοι ή αβάσιμοι", δήλωσε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στις αυριανές εκδόσεις των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

  "Έχουμε διαμορφώσει τους περιορισμούς έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβατοί με την οικονομία και συμφωνήσαμε με το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών εξαιρέσεις από τους περιορισμούς εισόδου για συστημικά σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς. Οι συνοριακοί έλεγχοι προς την Τσεχία και την Αυστρία θα πρέπει να παραταθούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτεί η τρέχουσα πανδημική κατάσταση ενόψει των εξαιρετικά επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορονοϊού. Οι αυστηροί περιορισμοί εισόδου έχουν νόημα μόνο εάν ελέγχουμε συνεχώς τη συμμόρφωση σε αυτούς", πρόσθεσε ο Χέρμαν.

  Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας υπενθύμισε επίσης ότι "Υπάρχουν περιοχές στην Τσεχία με συχνότητα άνω των 1.000 κρουσμάτων την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους. Είναι σωστό και νόμιμο να θέλεις να προστατευτείς από αυτό", τόνισε.

  "Από την έναρξη των συνοριακών ελέγχων στις 14 Φεβρουαρίου, η ομοσπονδιακή και η συνοριακή Αστυνομία της Βαυαρίας έχουν ελέγξει συνολικά περισσότερα από 151.000 άτομα. Σε περίπου 14.000 ανθρώπους δεν επετράπη η διέλευση από τα βαυαρικά χερσαία σύνορα και περιστασιακά από τα αεροδρόμια. Όλοι θα μπορούσαν να έχουν μεταδώσει την εξαιρετικά μεταδοτική (βρετανική) μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βαυαρία", κατέληξε ο Χέρμαν.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ