Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Φεβ-2021 08:27

  HSBC: Ανακοίνωσε πτώση κερδών, εγκαταλείπει τον μακροπρόθεσμο στόχο - δίνει ξανά μέρισμα

  HSBC: Ανακοίνωσε πτώση κερδών, εγκαταλείπει τον μακροπρόθεσμο στόχο - δίνει ξανά μέρισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HSBC εγκατέλειψε τον μακροπρόθεσμο στόχο κερδοφορίας και παρουσίασε μια αναθεωρημένη στρατηγική εστιασμένη κυρίως στις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου στην Ασία, καθώς η κρίση του κορονοϊού έφερε κατακόρυφη πτώση των κερδών.

  Επικαλούμενη το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων και τικ δύσκολες συνθήκες της αγοράς, η HSBC εγκατέλειψε τον στόχο της επίτευξης απόδοσης ενσώματων ίδιων κεφαλιών στο 10%-12% και τόνισε αντί αυτού ότι μεσοπρόθεσμα στοχεύει στο 10%.

  Οι κινήσεις αυτές της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης υπογράμμισαν τις δύσκολες προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς τα χαμηλά επιτόκια παγκοσμίως επηρεάζουν αρνητικά, παρά το ότι το ράλι στις αγορές παγκοσμίως ενίσχυσε τις προσδοκίες για τις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου.

  Η τράπεζα θα καταβάλει μέρισμα 0,15 δολαρίων ανά μετοχή, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2019.

  Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η HSBC ανακοίνωσε πτώση 34% στα ετήσια κέρδη, ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών, μετά από μια χρονιά στην οποία οι δραστηριότητες της παγκοσμίως υπέστησαν ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

  Επίσης, ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 8,78 δισ. δολαρίων για το 2020, χαμηλότερα από τα 13,35 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 8,33 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ