Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 21:10

  Βραζιλία: Η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ερευνά την αλλαγή CEO στην Petrobras από τον Μπολσονάρου

  Βραζιλία: Η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ερευνά την αλλαγή CEO στην Petrobras από τον Μπολσονάρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έρευνα για την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου διεξάγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας (CVM), σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

  Η ρυθμιστική αρχή ξεκίνησε την έρευνα με αφορμή την ανακοίνωση του Βραζιλιάνου προέδρου την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας Ρομπέρτο Καστέλο Μπράνκο με έναν συνταξιούχο στρατηγό.

  Η ανακοίνωση της CMV στον ιστότοπό της δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, αλλά ακολουθεί τη "βουτιά” άνω του 20% που σημείωσε τη Δευτέρα ο τίτλος της Petrobras στο χρηματιστήριο, με αφορμή την ανακοίνωση του Μπολσονάρου την προηγούμενη Παρασκευή.

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη νομοθεσία περί κινητών αξιών, οι εισηγμένες εταιρείες είναι υποχρεωμένες να κοινοποιούν σημαντικές πληροφορίες μέσω υποβολής σχετικών εγγράφων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας, κάτι που δεν συνέβη όταν ο πρόεδρος Μπολσονάρου αποφάσισε να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Petrobras.

  Επίσης, αναφέρεται ότι οι διοικητικές αλλαγές πρέπει να εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο της πετρελαϊκής εταιρείας, κάτι που επίσης δεν συνέβη στην περίπτωση αντικατάστασης του Μπράνκο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ