Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 15:00

  Αυστρία: Δωρεάν τεστ κορονοϊού και για μη ασφαλισμένους εξαγγέλλει η Βιέννη

  ΠΟΥ: Το τεστ κορονοϊού στον ευρύ πληθυσμό δεν είναι πάντα χρήσιμο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον αριθμό των τεστ κορονοϊού να έχει αυξηθεί γρήγορα μετά την τελευταία χαλάρωση του τρίτου lockdown στην Αυστρία στις 8 Φεβρουαρίου, η πόλη της Βιέννης ανακοινώνει τώρα την δυνατότητα διενέργειας δωρεάν τεστ και για πρόσωπα που δεν διαθέτουν ηλεκτρονική κάρτα υγείας, δηλαδή δεν έχουν υγειονομική ασφάλιση.

  Άνθρωποι που δεν είναι ασφαλισμένοι μπορούν τώρα να κάνουν στη Βιέννη ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου ακόμη και χωρίς ηλεκτρονική κάρτα υγείας, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του αντιδήμαρχου Υγείας της Βιέννης Πέτερ Χάκερ.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέτρο αυτό αφορά περίπου 30.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Αυστρία, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στη Βιέννη.

  Ειδικοί προειδοποιούν ότι η πανδημία του CoV προκαλεί αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων ανθρώπων και σε αυτούς συγκαταλέγονται άστεγοι, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, τοξικομανείς και άποροι.

  Επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ασφαλισμένοι, δεν διαθέτουν ηλεκτρονική κάρτα και επομένως de facto δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, υπάρχει ωστόσο μία σειρά ιδρυμάτων που βοηθούν ήδη τους ανασφάλιστους, προσφέροντας τους δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ