Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 14:03

  Βρετανία: Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει σήμερα τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση του lockdown

  Μπόρις Τζόνσον μάσκα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αγγλία θα χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα του lockdown κατά διαστήματα πέντε εβδομάδων, μετέδωσε σήμερα το Sky News μερικές ώρες πριν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοινώσει, όπως είναι προγραμματισμένο, τις λεπτομέρειες του οδικού χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

  Το Sky News μετέδωσε ότι από το ένα στάδιο της άρσης του lockdown στο άλλο θα περνούν πέντε εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες ανάλυσης των δεδομένων και μια εβδομάδα προαναγγελίας της άρσης περιορισμών.

  Το γραφείο του πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τα μέτρα του lockdown θα αρχίσουν να χαλαρώνουν από τις 8 Μαρτίου στην Αγγλία καθώς τα κριτήρια για κάτι τέτοιο έχουν εκπληρωθεί.

  Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα αποτελέσει προτεραιότητα, δήλωσε ο Τζόνσον.

  "Οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται βάσει των τελευταίων δεδομένων σε κάθε στάδιο και θα είμαστε προσεκτικοί σ' αυτή την προσέγγιση ώστε να μην ακυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και τις θυσίες που έχουμε κάνει καθένας και όλοι μας", έγραψε ο βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter.

  "Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να φέρουμε τα παιδιά ξανά στο σχολείο, κάτι που ξέρουμε ότι έχει κρίσιμη σημασία για τη μόρφωση και την ευημερία τους. Θα δώσουμε επίσης προτεραιότητα σε τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντώνται και πάλι με αγαπημένους τους με ασφάλεια", πρόσθεσε.

  Η πλήρης ανακοίνωση για τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown θα γίνει από τον Τζόνσον στο κοινοβούλιο στις 17:30 (ώρα Ελλάδας).

  Οι βουλευτές θα έχουν αργότερα την ευκαιρία να ψηφίσουν για το σχέδιο του Τζόνσον. Οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που είναι αρμόδιες για τη δημόσια υγεία στις περιφέρειές τους, θα χαλαρώσουν επίσης τους περιορισμούς μέσα στους επόμενους μήνες.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ