Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 11:13

  IAG: Αύξησε τη ρευστότητά της κατά 2,45 δισ. στερλίνες η μητρική της British Airways

  IAG: Αύξησε τη ρευστότητά της κατά 2,45 δισ. στερλίνες η μητρική της British Airways
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, αύξησε τη ρευστότητά της κατά 2,45 δισ. Στερλίνες (3,4 δισ. Δολάρια), μέσω ενός δανείου και αναβαλλόμενων συνταξιοδοτικών εισφορών, και δήλωσε ότι συνεχίζει να επεξεργάζεται άλλες ευκαιρίες χρέους γιαα να βελτιώσει ταα οικονομικά της.

  Η IAG τόνισε πως προκειμένου να πετύχει την αναβολή των 450 εκατ. Στερλίνων ελλείμματος στις συνταξιοδοτικές εισφορές μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2021, η BA συμφώνησε να μην πληρώσει μέρισμα στην μητρική IAG πριν από το τέλος του 2023.

  Οι χώρες ανά τον κόσμο έχουν καταστήσει πιο αυστηρούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τους δύο τελευταίους μήνες, ως απάντηση στις μεταλλάξεις του κορονοϊού και είναι ασαφές πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στα οικονομικά των αεροπορικών.

  Επιπλέον με αυτές τις διευθετήσεις, η IAG συνεχίζει να διερευνά άλλες πρωτοβουλίες για το χρέος για να βελτιώσει περαιτέρω τη ρευστότητά της, τόνισε η IAG.

  Η ΒΑ δήλωσε ότι πέτυχε τελική συμφωνία για ένα νέο πενταετές δάνειο 2 δισ. στερλίνων, το οποίο έχει την εγγύηση της Βρετανίας μέσω της μονάδας της UK Export Finance.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ