Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Φεβ-2021 13:30

  Οι τελευταίες  φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη που δημοσιοποίησε η ΝΑΣΑ

  Οι τελευταίες  φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη που δημοσιοποίησε η ΝΑΣΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μηχανικοί της ΝΑΣΑ σε ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό ότι το ρομποτικό όχημα Perseverance δουλεύει στην εντέλεια και σύμφωνα με το πλάνο ξεκίνησε την αποστολή εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, αναφέρει το abc.net.au.

  Το Perseverance προσγειώθηκε με επιτυχία στον κρατήρα Jerezo την Παρασκευή στο πλαίσιο της "αποστολής Άρης 2020" της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

  Ακούμπησε το έδαφος του "κόκκινου" πλανήτη σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από το δέλτα ενός αρχαίου ποταμού το οποίο ήταν ο αρχικός στόχος, ύστερα από ένα ταξίδι διάρκειας σχεδόν επτά μηνών και αφού διανύθηκαν περί το μισό δισεκατομμύριο χιλιόμετρα.

   

   

  Η ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα τρεις νέες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον Άρη από το Perseverance. Το διαστημικό ρόβερ είναι εφοδιασμένο με συνολικά 19 κάμερες οι οποίες θα αποτελέσουν τα "μάτια" για την εκτέλεση της αποστολής του στον Άρη, η οποία έχει ως στόχο να συλλέξει δείγματα προκειμένου να ανακαλύψει μορφές ζωής που ενδεχομένως υπήρξαν στον πλανήτη κατά το παρελθόν.

   

   

  Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά την προσεδάφιση του ρόβερ και αφορούν την εικόνα που έχει στο μπροστινό και το οπίσθιο μέρος του. Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν και άλλες φωτογραφίες, καθώς και ένα έγχρωμο βίντεο της προσεδάφισης του Perseverance, το οποίο θα περιέχει και ήχο.

  Για τα επόμενα δύο χρόνια το διαστημικό ρόβερ θα συλλέγει δείγματα πετρωμάτων, σε μια προσπάθεια των επιστημόνων να καταλάβουν καλύτερα τον "κόκκινο" πλανήτη.

  Τα συστήματα του Perseverance θα φτάσουν σταδιακά σε πλήρη λειτουργικότητα, καθώς οι μηχανικοί της ΝΑΣΑ θέλουν πρώτα να βεβαιωθούν ότι δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο ρόβερ από τη διαδικασία της προσγείωσής του.

  Τις επόμενες εβδομάδες το Perseverance θα δοκιμάσει τον ρομποτικό του βραχίονα και θα ξεκινήσει να μετακινείται στην αρειανή επιφάνεια. Τέλος μετά από δύο μήνες θα αποπειραθεί η ΝΑΣΑ να θέσει σε λειτουργία το Ingenuity, το μίνι ελικόπτερο που μεταφέρει το ρόβερ.

  Τα αποτελέσματα των ερευνών του Perseverance -εκτός από την αναζήτηση αρχαίας ζωής στον Άρη (σε μια περίοδο πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια όταν ο πλανήτης είχε νερό)- θα καθορίσουν και το εάν ο "κόκκινος" πλανήτης θα μπορεί να αποικηθεί από τον άνθρωπο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ