Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Φεβ-2021 19:55

  Μακρόν: Πιστεύω στο ΝΑΤΟ

  Πώς αποκωδικοποιείται το μήνυμα Μακρόν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι η ιδέα της "ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας" στον αμυντικό τομέα δεν σημαίνει ότι θέλει να απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ, αλλά ότι θα έκανε την Ευρώπη πιο αξιόπιστο εταίρο και θα ενίσχυε το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

  "Πιστεύω στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, περισσότερο από ένα χρόνο μετά αφότου προκάλεσε προβληματισμό μεταξύ άλλων μελών της διατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ "βιώνει εγκεφαλικό θάνατο". "Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται μια νέα πολιτική δυναμική και αποσαφήνιση της στρατηγικής του αντίληψης. Το ΝΑΤΟ χρειάζεται μια πιο πολιτική προσέγγιση", πρόσθεσε.

  Από την εκλογή του το 2017, ο Μακρόν πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στα πόδια της όσον αφορά την ασφάλεια και να μην βασίζεται πλέον αποκλειστικά στην αμερικανική στρατιωτική προστασία που κληρονομήθηκε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Τα σχόλιά του σχετικά με τον "εγκεφαλικό θάνατο" του ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με την απόφασή του να επιδιώξει περισσότερη συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκάλεσαν ανησυχία σε ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι βλέπουν τις ΗΠΑ ως τη μόνη αξιόπιστη προστασία από τη γειτονική Ρωσία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ