Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 22:44

  Με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης

  Με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα που επέλεξε να επισκεφτεί ως πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης ο Άμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στο Κάιρο από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

  Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της χώρας του για τις πρόσφατες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, οι οποίες είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων στη χώρα.

  Ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στους θεσμούς της Λιβύης, ιδιαίτερα όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της Λιβύης ανυπομονεί να συνεργαστεί πλήρως με την Αίγυπτο έτσι ώστε να την ακολουθήσει και στην επιτυχημένη – όπως τη χαρακτήρισε – αναπτυξιακή της εμπειρία, αλλά και σε θέματα ασφάλειας, σταθερότητας και εφαρμογής των σχεδίων μεταρρύθμισης και ανάπτυξης που εφαρμόζει.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τον λαό της Λιβύης στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα τους, αλλά και να παράσχει τεχνογνωσία και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία.

  Η Αίγυπτος ήδη έχει δηλώσει ότι αναμένεται να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της και το προξενείο στην Τρίπολη, μετά από επτά χρόνια που παρέμειναν κλειστά.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ