Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 21:27

  Η Deutsche Bank κόβει το μπάτζετ για μπόνους στελεχών μετά την κριτική της ΕΚΤ

  Η Deutsche Bank κόβει το μπάτζετ για μπόνους στελεχών μετά την κριτική της ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη μείωση του ποσού που σχεδίαζε να δώσει ως μπόνους επιβράβευσης στα στελέχη της προχώρησε η Deutsche Bank μετά την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία σε επαφές που είχε με την γερμανική τράπεζα επεσήμανε ότι είναι προκλητικό το ύψος τους την ώρα που λόγω της πανδημίας συστήνεται χρηστή διαχείριση.

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προϋπολογίσει αρχικά να καταβάλει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ως μπόνους σε στελέχη της για τις επιδόσεις τους το 2020. Ωστόσο, το ποσό αυτό μειώθηκε μετά από αρκετούς γύρους συνομιλιών μεταξύ της τράπεζας και της ΕΚΤ τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

  Πλέον, η ΕΚΤ φαίνεται να έχει δώσει το "πράσινο φως” στη γερμανική τράπεζα να προχωρήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Εκπρόσωποι της Deutsche Bank και της ΕΚΤ αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν το θέμα, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, είχε υποσχεθεί να επιβραβεύσει την υψηλή απόδοση των στελεχών της τράπεζας, καθώς η αύξηση εσόδων από τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης τίτλων βοήθησε την τράπεζα να συνεχίσει την ανάκαμψή της παρά την υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας.

  Ωστόσο, τα αρχικά σχέδιά του φρέναρε η ρυθμιστική αρχή που έχει προτρέψει τις τράπεζες να παραμείνουν συγκρατημένες δεδομένου ότι έχουν λάβει άνευ προηγουμένου διευκολύνσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε πολλούς άλλους κλάδους.

  "Προφανώς είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πλαίσιο των συστάσεων της ΕΚΤ να είμαστε μετρημένοι όσον αφορά τα μπόνους”, σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας James von Moltke σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV στις αρχές Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ωστόσο: "Φυσικά πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της ισχυρής απόδοσης που είχαμε κατά τη διάρκεια του έτους και της ανάγκης επιβράβευσης των ανθρώπων που συνέβαλαν στην απόδοση αυτή".

  Σημειώνεται ότι το 2019, η τράπεζα είχε προϋπολογίσει για μπόνους το ποσό των 1,52 δισ. ευρώ. 

  Νωρίτερα αυτόν τον μηνα, πάντως, η Deutsche Bank ανέφερε ότι τα συνολικά έξοδα αποζημίωσης μειώθηκαν κατά 6% πέρυσι στα 10,5 δισ. ευρώ, λόγω της μείωσης των θέσεων εργασίας.

  Η γερμανική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ύψος του ποσού που θα καταβληθεί σε μπόνους τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο δημοσίευσης της ετήσιας οικονομικής έκθεσή της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ