Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 20:45

  ΗΠΑ: Αυξάνεται η αισιοδοξία των CEOs, βλέπουν υψηλότερες αμοιβές, λιγότερες απολύσεις

  ΗΠΑ: Αυξάνεται η αισιοδοξία των CEOs, βλέπουν υψηλότερες αμοιβές, λιγότερες απολύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες, καθώς επιταχύνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εμφανίζονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι στις ΗΠΑ.

  Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα του The Conference Board, τα κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη αναμένουν επιβράδυνση των απωλειών θέσεων εργασίας, ενώ εκτιμούν ότι θα αυξηθούν τα σχέδια επιχειρήσεων για μια σημαντική αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων.

  Πρόκειται για την πιο αισιόδοξη μέτρηση μεταξύ των διευθυντικών στελεχών των αμερικανικών επιχειρήσεων από το 2004.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το 36% των CEOs σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αύξηση των μισθών για τους υπαλλήλους τους περισσότερο από 3% τους επόμενους 12 μήνες, από 22% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στην προηγούμενη έρευνα τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, μόλις το 12% αναμένεται ότι η εταιρεία τους θα μειώσει τις θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο, από 34% προηγουμένως.

  Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 14 Ιανουαρίου και 29 Ιανουαρίου, διαπίστωσε επίσης ότι το 45% των CEOs εκτιμά ότι η εταιρεία τους θα αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, από 25% τον Σεπτέμβριο, και το 47% σχεδιάζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό του, από 33% προηγουμένως.

  Η έρευνα φαίνεται να αντικατοπτρίζει την εδώ και αρκετό καιρό προσδοκώμενη βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ που εξακολουθεί να είναι βαθιά σημαδεμένη από τα προβλήματα που δημιούργησε στις επιχειρήσεις και στην καθημερινότητα των Αμερικανών η πανδημία.

  Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν απροσδόκητα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου περισσότερα από 18 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ εξακολουθούσαν να λαμβάνουν κάποιου είδους κρατικό επίδομα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ