Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 20:24

  Αγωγή της Epic Games κατά της Apple για το Fortnite και στην ΕΕ

  Αγωγή της Epic Games κατά της Apple για το Fortnite και στην ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Epic Games, ο προγραμματιστής του δημοφιλούς παιχνιδιού "Fortnite" και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε υποβάλει αγωγή για μονοπωλιακες πρακτικές κατά της Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Στην αγωγή της, η Epic Games ισχυρίζεται ότι η κατασκευάστρια των iPhone, με έδρα την Καλιφόρνια, "δεν έβλαψε απλώς αλλά εξάλειψε εντελώς τον ανταγωνισμό" σχετικά με τη διανομή και τις πληρωμές εφαρμογών στο δημοφιλές App Store, με "μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων περιορισμών του ανταγωνισμού".

  Οι δύο εταιρείες έχουν εμπλακεί σε μια νομική μάχη από τον Αύγουστο του 2020, όταν η Apple αφαίρεσε το "Fortnite" από το App Store.

  Τοτε η Epic Games  προετοίμασε ένα σχέδιο μάχης κατά της την Apple με το κωδικό όνομα "Πρόγραμμα Ελευθερία".

  Τον Αύγουστο, το  "Πρόγραμμα Ελευθερία" τέθηκε σε δράση, επιχειρώντας να "εκβιάσει" μια απάντηση της Apple.

  Σε ανάρτησή της, η Epic ενθάρρυνε τους παίκτες του Fortnite να πληρώνουν απευθείας την εταιρεία για τις αγορές τους εντός της πλατφόρμας. H Apple απομάκρυνε το παιχνίδι από τα App Store, υποστηρίζοντας ότι η Epic παραβίασε τους όρους χρήσης. Στη συνέχεια, η Epic κατέθεσε αγωγή κατά της Apple, στην οποία ισχυρίζεται ότι η Apple οφείλει να της επιτρέψει να κάνει πωλήσεις του "Fortnite" χωρίς να της καταβάλλει προμήθεια.

  Η Apple ισχυρίζεται ότι η Epic ενήργησε "με τη ρητή πρόθεση παραβίασης των κανόνων που ισχύουν εξίσου για κάθε προγραμματιστή". Οι δύο εταιρείες θα "συναντηθούν" σε δίκη στις ΗΠΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

  Ο έλεγχος από πλευράς ΕΕ είναι ανεξάρτητος από τη δίκη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου της Καλιφόρνιας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Tim Cook να αναμένεται να καταθέσει για επτά ώρες, θα δώσει ένα καλό δείγμα των νομικών επιχειρημάτων τα οποία θα αναπτυχθούν στην υπόθεση.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ