Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 16:58

  Schnabel (ΕΚΤ): Κίνδυνοι στις μετοχές από την άνοδο των αποδόσεων

  Schnabel (ΕΚΤ): Κίνδυνοι στις μετοχές από την άνοδο των αποδόσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Isabel Schnabel προειδοποίησε τους συναδέλφους της τον προηγούμενο μήνα ότι μία άνοδος των πραγματικών αποδόσεων διεθνώς θα μπορούσε να πλήξει την χρηματιστηριακή αγορά.

  "Οι τιμές των μετοχών θα μπορούσαν να γίνουν πιο ευάλωτες στην άνοδο των πραγματικών αποδόσεων παγκοσμίως", ανέφερε η Schnabel στη συνάντηση του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας στις 20 και 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης, μεταδίδει το Bloomberg. 

  "Μια πιο σταθερή άνοδος στα πραγματικά επιτόκια θα μπορούσε να μειώσει ραγδαία την σχετική ελκυστικότητα των μετοχών, δημιουργώντας τον κίνδυνο για μια ευρύτερη αναπροσαρμογή [των τιμών]", ανέφερε. 

  Το Δ.Σ. της ΕΚΤ θεώρησε ότι είναι σημαντικό να παραδώσει το μήνυμα πως θα συνεχίσει να διατηρεί "σταθερή παρουσία στις αγορές για να διασφαλίσει ευνοϊκές χρηματοδοτικές συνθήκες" και ότι πως παραμένει έτοιμο "να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία του, μεταξύ των οποίων και το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων".

  Οι αποδόσεις των ομολόγων σε ολόκληρο τον κόσμο ενισχύονται φέτος καθώς ο πληθωρισμός επιστρέφει στα ραντάρ των επενδυτών, με τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία, την προσδοκία για περαιτέρω οικονομική τόνωση και τα προγράμματα εμβολιασμού να δείχνουν ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ