Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 16:04

  Κορονοϊός: Στάσιμη η πτωτική τάση των κρουσμάτων στη Γερμανία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Παρά το lockdown η πτωτική τάση των νέων κρουσμάτων, που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζει στασιμότητα. Στο 22% το μερίδιο του βρετανικού στελέχους.

  Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία έχει σταθεροποιηθεί πάλι σε υψηλά επίπεδα. Το κρατικό ινστιτούτο επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σήμερα 10.207 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών. Την Πέμπτη πριν μια εβδομάδα ήταν 30 περισσότερα. Ο δε αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό ανήλθε στους 640, χθες ήταν 100 λιγότεροι. Στασιμότητα παρατηρείται και στο δείκτη συχνότητας των λοιμώξεων. Στα 57 κυμαίνονταν χθες τα νέα κρούσματα εντός μιας εβδομάδας ανά 100.000 κατοίκους, σήμερα στα 57,1.

  Το γεγονός ότι παρά το αυστηρό lockdown δεν μειώνεται αυτή τη στιγμή αισθητά ο αριθμός νέων κρουσμάτων προβληματίζει επιστήμονες και πολιτικούς – κυρίως σε σχέση με την αυξανόμενη ταχύτητα εξάπλωσης του πολύ πιο μεταδοτικού βρετανικού στελέχους του κορονοϊού Β 1.1.7. Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, το μερίδιο του βρετανικού στελέχους στα νέα κρούσματα ξεπέρασε το 22%, ενώ πριν δύο εβδομάδες κυμαίνονταν στο 6%. Όπως εκτιμά, η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα εξελιχθεί στη Γερμανία πιθανότατα όπως και σε άλλες χώρες στην κυρίαρχη μορφή του κορονοϊού. Κατά συνέπεια, ο κ. Σπαν προειδοποίησε ότι η όποια χαλάρωση των περιορισμών θα πρέπει να γίνει προσεκτικά, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο αυτά που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ