Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 10:23

  TurkStat: Απαισιόδοξοι οι Τούρκοι καταναλωτές ως προς την κατάσταση και το μέλλον της οικονομίας

  τουρκική λίρα-οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην τουρκική οικονομία σημείωσε άνοδο τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας την Πέμπτη.

  Ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών ανήλθε σε 84,5 αυτόν τον μήνα, αύξηση 1,5% από 83,3 τον Ιανουάριο, δήλωσε το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TurkStat).

  Η τιμή του δείκτη υπολογίζεται από κοινού από την TurkStat και την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μέσω της μέτρησης των καταναλωτικών τάσεων.

  Ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή αξιολογείται εντός εύρους 0-200, δείχνοντας μια αισιόδοξη προοπτική όταν ο δείκτης είναι πάνω από 100, και απαισιοδοξία όταν είναι κάτω.

  Μεταξύ των δευτερευόντων δεικτών, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του δείκτη νοικοκυριών, σε σύγκριση με τους τελευταίους 12 μήνες, αυξήθηκε 4,1% σε 66,3 τον Φεβρουάριο, έναντι 63,7 τον Ιανουάριο.

  Η προσδοκία χρηματοοικονομικής κατάστασης του δείκτη των νοικοκυριών τους επόμενους 12 μήνες έφτασε το 84,5, αυξάνοντας 0,8% από μήνα σε μήνα.

  Ο δείκτης προσδοκίας γενικής οικονομικής κατάστασης στους επόμενους 12 μήνες ανήλθε σε 91,7 τον μήνα, αυξημένος κατά 4% σε μηνιαία βάση.

  Η εκτίμηση για τη δαπάνη χρημάτων σε δείκτη ανθεκτικών αγαθών τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με τους τελευταίους 12 μήνες, μειώθηκε 1,9% σε 95,5 το Φεβρουάριο από 97,3 τον Ιανουάριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ