Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 10:21

  Ζημιές για πρώτη φορά από το 2017 κατέγραψε στο τρίμηνο η Credit Suisse

  Ζημιές για πρώτη φορά από το 2017 κατέγραψε στο τρίμηνο η Credit Suisse
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρότερες του αναμενόμενου ήταν οι ζημιές που εμφάνισε για το δ΄ τρίμηνο του 2020 η Credit Suisse Group, με τις νομικές προβλέψεις και τις απομειώσεις να πλήττουν τα αποτελέσματα.

  Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι ζημιές στο δ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 350 εκατ. Ελβετικά φράγκα (392,8 εκατ. δολάρια), έναντι των κερδών 852 εκατ. Φράγκων πριν από ένα χρόνο και των προσδοκιών των αναλυτών για ζημιές 505 εκατ. φράγκων.

  Η τράπεζα ανέλαβε προβλέψεις για νομικά έξοδα ύψους 757 εκατ. Φράγκων στο τρίμηνο.

  Αυτό, σε συνδυασμό με τις χρεώσεις των 414 εκατ. Φράγκων για απομειώσεις στη συμμετοχή της στην αμερικανική York Capital Management, οδήγησε στις πρώτες τριμηνιαίες ζημιές από το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

  Τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν 16% σε ετήσια βάση στα 5,22 δισ. Φράγκα, καλύτερα από τα 4,90 δισ. Φράγκα που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Η τράπεζα θα προτείνει μέρισμα 0,29 φράγκων για το 2020.

  Η Credit Suisse τόνισε πως είχε καλή αρχή για το 2021, με σημαντική ανάπτυξη της  δραστηριότητας των πελατών, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

  Η επενδυτική τράπεζα ξεκίνησε θετικά με τις νέες εκδόσεις στις κεφαλαιαγορές, ενώ και οι δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος απέδωσαν καλά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ