Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Φεβ-2021 22:15

  Η Ινδία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία

  Η Ινδία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας Piyush Goyal ανέφερε την Τετάρτη ότι θα συνεργαστεί με τον νέο Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, μετά την αποτυχία της προηγούμενης απόπειρας που δεν ευοδώθηκε με την κυβέρνηση Τραμπ.θα συνεργαστεί με το νέο γραφείο του εκπροσώπου των ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία μετά την αποτυχία μιας προηγούμενης απόπειρας σφράγισης περιορισμένης συμφωνίας.

  Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών προσπάθησαν να συνάψουν μια "μίνι" εμπορική συμφωνία στο παρελθόν, αλλά οι συζητήσεις κράτησαν για μήνες και τελικά δεν ευοδώθηκαν, καθώς τόσο το Νέο Δελχί όσο και η Ουάσιγκτον διαφώνησαν σε σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δασμών. 

  Ο Goyal ωστόσο δήλωσε ότι θα κάνει μια νέα αρχή με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ. "Θα συνεργαστώ με τον νέο Αμερικανό Εμπορικό Αντιπρόσωπο και θα προσπαθήσουν να συνάψουμε ένα νέο πακέτο (σ.σ. εμπορικής συμφωνίας). Νομίζω ότι το παλιό δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι", δήλωσε ο Goyal σε εκδήλωση Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ-Ινδίας.

  Ο Goyal πρόσθεσε ότι η Ινδία είχε λάβει σειρά πρωτοβουλιών για το άνοιγμα της οικονομίας της και ελπίζει σε νέες επενδύσεις από αμερικανικές εταιρείες.

  "Ένα συγκεκριμένο αίτημα των ΗΠΑ για αύξηση του ορίου των ξένων επενδύσεων στον τομέα της ασφάλισης έγινε αποδεκτό", ανέφερε ο Goyal, ως ένα δείγμα των βημάτων που έχει κάνει η χώρα για το άνοιγμα της οικονομίας της, καθώς προσβλέπει σε ξένες επενδύσεις στην τεράστια ασφαλιστική αγορά της προκειμένου να αντιμετωπίσει την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ