Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Φεβ-2021 21:23

  Πρακτικά της Fed: Καμία αλλαγή πολιτικής μέχρι να υπάρξει πρόοδος στους στόχους για την αγορά εργασίας

  Πρακτικά της Fed: Καμία αλλαγή πολιτικής μέχρι να υπάρξει πρόοδος στους στόχους για την αγορά εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που διεξήχθη στις 26-27 Ιανουαρίου, όπου οι αξιωματούχοι αποφάσισαν να τηρήσουν σταθερή πολιτική, την ώρα που η αμερικανική οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

  Προ της συνάντησης υπήρχε το ζήτημα αν και κατά πόσο θα συζητηθεί το θέμα που αφορά στο πότε η Federal Open Market Committee (FOMC) μπορεί να αρχίσει να μειώνει τον ρυθμό της αγοράς ομολόγων ή την ποσοτική χαλάρωση. Στην ανακοίνωση μετά τη συνάντηση δεν έγινε καμία αναφορά σε τέτοια συζήτηση και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ είπε αργότερα ότι η Fed πιθανότατα θα διατηρήσει προσαρμοστική πολιτική.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ταχύτητα της οικονομικής δραστηριότητας και οι βελτιώσεις στην αγορά εργασίας "μετριάστηκαν τους τελευταίους μήνες".

  Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν σχεδόν ομόφωνη γνώμη ότι δεν αναμένουν σημαντικές αλλαγές πολιτικής έως ότου επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος προς τον "ευρύ και χωρίς αποκλεισμούς" στόχο της κεντρικής τράπεζας για την αγορά εργασίας. Ο Πάουελ και άλλοι τόνισαν ότι δεν θα αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια για να περιορίσουν τον πληθωρισμό, αλλά μάλλον θα περιμένουν να εμφανιστούν οι πραγματικές πιέσεις στις τιμές πριν από την ενίσχυση της πολιτικής.

  "Όσον αφορά τη μείωση, είναι απλώς πρόωρο. Είπαμε ότι θέλαμε να δούμε ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τους στόχους μας προτού τροποποιήσουμε το guidance για την αγορά περιουσιακών στοιχείων", δήλωσε ο Πάουελ στη συνέντευξη Tύπου μετά τη συνάντηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ