Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Φεβ-2021 16:07

  ΗΠΑ: Ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο δείχνει ο δείκτης NY Empire State

  ΗΠΑ: Ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο δείχνει ο δείκτης NY Empire State
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην αμερικανική πολιτεία της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου έδειξε ο δείκτης NY Empire State, καθώς ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός παραγωγικών μονάδων στην πολιτεία πληρώνει όλο και περισσότερα χρήματα για πρώτες υλες, ενώ χρεώνει και υψηλότερες τιμές.

  Ο δείκτης του παραρτήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη (Federal Reserve Bank of New York) για τη γενική επιχειρηματική δραστηριότητα "σκαρφάλωσε" έτσι στις 12,1 μονάδες από τις 3,5 τον Ιανουάριο. Οποιαδήποτε τιμή άνω του 0 υποδηλώνει μεγέθυνση, ενώ οι αναλυτές, σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, προέβλεπαν μία τιμή περί το 6.

  Οι τιμές που πληρώθηκαν για πρώτες ύλες είδαν αύξηση κατά 12,3 μονάδες στο 57,8, στην υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2011. Οι περισσότεροι παραγωγοί στον κλάδο της μεταποίησης αναμένουν επίσης υψηλότερα κόστη και τιμές μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

  Οι χρόνοι παραδόσεων επιμηκύνθηκαν και οι μη εξυπηρετούμενες παραγγελίες αυξήθηκαν, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να δημιουργεί ρωγμές στις αλυσίδες εφοδιασμού.

  Ο δείκτης νέων παραγγελιών, εξάλλου, ανήλθε στις 10,8 μονάδες έναντι 6,6 τον περασμένο μήνα.

  Τέλος, ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών (με ορίζοντα εξαμήνου) σημείωσε άνοδο στις 34,9 μονάδες, έναντι 31,9 τον Ιανουάριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ