Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 20:18

  Τζόνσον: Ο κόσμος χρειάζεται μια παγκόσμια συνθήκη για τις πανδημίες

  Τζόνσον: Ο κόσμος χρειάζεται μια παγκόσμια συνθήκη για τις πανδημίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ο κόσμος πρέπει να συνάψει μια παγκόσμια συνθήκη για τις πανδημίες που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια στον τρόπο παρακολούθησης και συγκέντρωσης στοιχείων, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού που προήλθε από την Κίνα.

  Απαντώντας σε ερώτηση του Reuters, για το ποιον θεωρεί υπεύθυνο για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την προέλευση την πανδημίας του κορονοϊού που καταγγέλει η Βρετανία, ο Τζόνσον απάντησε : "Νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές ότι τα περισσότερα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν ότι η ασθένεια προήλθε από την Ουχάν".

  "Επομένως, όλοι πρέπει να εξετάσουμε όσο το δυνατόν πώς θα μπορούσε αυτό να συμβεί, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με τις ζωονόσους. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία", πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

  "Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι μια συνολική συμφωνία για τον τρόπο παρακολούθησης των δεδομένων σχετικά με τις πανδημίες από ζωονόσους”, σημείωσε και πρόσθεσε: "Θέλουμε μια συνολική συμφωνία με στόχο τη διαφάνεια. Πιστεύω ότι μία από τις ελκυστικές ιδέες που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες είναι η πρόταση για μια παγκόσμια συνθήκη σχετικά με τις πανδημίες".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ