Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 14:08

  Η Cellular Goods, εταιρεία προϊόντων κάνναβης με μέτοχο τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, εισέρχεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

  Η Cellular Goods, εταιρεία προϊόντων κάνναβης με μέτοχο τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, εισέρχεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Cellular Goods, εταιρεία προϊόντων με βάση την κάνναβη, η οποία έχει τη στήριξη του βετεράνου Άγγλου σταρ του ποδοσφαίρου David Beckham, άρχισε να λαμβάνει προσφορές από επενδυτές για την είσοδό της, μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

  Η εταιρεία, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρει τις μετοχές της σε τιμή 5 πενών της λίρας τη μία, σύμφωνα με τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα. Η IPO έχει ως στόχο τη συγκέντρωση 8 εκατ. βρετανικών λιρών (11 εκατ. δολ.), με την Cellular Goods να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για ανάπτυξη και λανσάρισμα στην αγορά νέων προϊόντων.

  Ιδρυθείσα τον Αύγουστο του 2018, η εταιρεία ειδικεύεται σε προϊόντα για το δέρμα και για τοπική εφαρμογή σε αθλητές για θεραπεία, τα οποία θα πωλούνται τόσο μέσω φυσικών καταστημάτων όσο και διαδικτυακά. Τα προϊόντα δημιουργούνται σε εργαστήριο και όχι απευθείας από φυτό μαριχουάνας.

  Η IPΟ αναμένεται να οδηγήσει την αποτίμηση της Cellular Goods άνω των 20 εκατ. λιρών. Ο Μπέκαμ συγκαταλέγεται μεταξύ των μετόχων της εταιρείας, ενώ διατηρεί και δύο αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της.

  Η είσοδος στο χρηματιστήριο έρχεται μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Ην. Βασιλείου να επιτρέψει την είσοδο εταιρειών προϊόντων κάνναβης στο LSE, μόνον όμβς εάν τα παράγουν για ιατροφαρμακευτικές χρήσεις. Η χρήση αυτή είναι νόμιμη στη χώρα, σε αντίθεση με τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ