Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 12:13

  Γιατί η Ινδία πρόκειται να γίνει σημαντική στον αγώνα κατά του κορονοϊού

  Γιατί η Ινδία πρόκειται να γίνει σημαντική στον αγώνα κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ινδία θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων κατά της Covid-19 στον κόσμο και διάφοροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η χώρα έχει την ικανότητα να παράγει εμβόλια τόσο για τον δικό της πληθυσμό όσο και για άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

  Τα περισσότερα από τα εμβόλια παγκοσμίως προέρχονται ιστορικά από την Ινδία. Ακόμα και πριν από την Covid-19, η χώρα της Νότιας Ασίας παρήγαγε περίπου το 60% των εμβολίων παγκοσμίως - και μπορεί να το κάνει με σχετικά χαμηλό κόστος.

  "Η Ινδία υπήρξε κόμβος παραγωγής εμβολίων ακόμη και πριν από την πανδημία, και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι στρατηγικός εταίρος στον παγκόσμιο εμβολιασμό κατά της Covid-19", έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan σε μια έκθεση τον περασμένο μήνα.

  Η εταιρεία συμβούλων Deloitte προβλέπει ότι η Ινδία θα είναι δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, παραγωγός εμβολίων κορονοϊού φέτος. Ο Π.Σ. Έαγουάρ, συνεργάτης της Deloitte India, δήλωσε ότι περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια εμβόλια Covid-19 θα μπορούσαν να παραχθούν στη χώρα το 2021, σε σύγκριση με περίπου 4 δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ.

  Επιπλέον, οι ινδικές εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή για να καλύψουν τη ζήτηση.

  "Επεκτείνουμε τις ετήσιες δυνατότητές μας για να παραδώσουμε 700 εκατομμύρια δόσεις του Covaxin", δήλωσε η ινδική εταιρεία Bharat Biotech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19 μαζί με το κρατικό ινδικό συμβούλιο ιατρικής έρευνας.

  Ινδία εμβόλια κατάλληλα για αναπτυσσόμενο κόσμο

  Ένα άλλο εμβόλιο - γνωστό ως Covishield στην Ινδία,  το οποίο και αναπτύχθηκε  σε συνεργασία με την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έλαβε επίσης έγκριση έκτακτης ανάγκης στην Ινδία. Παράγεται στη χώρα από τη Serum Institute of India (SII).

  Σύμφωνα με το Reuters, η SII παράγει περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις Covishield κάθε μήνα και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του σε 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα έως τον Μάρτιο.

  Άλλες ινδικές εταιρείες συμφώνησαν να παράγουν εμβόλια για άλλες φαρμακευτικές όπως το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και την αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson. 

  Μερικά από τα κορυφαία εμβόλια αυτή τη στιγμή, όπως εκείνα της Pfizer-BioNTech και της Moderna, χρησιμοποιούν την τεχνολογία messenger RNA (mRNA). Αυτά τα εμβόλια απαιτούν "αυστηρές απαιτήσεις ψυχρής αλυσίδας" και  θα είναι δύσκολο, ή ακόμη και "απίθανο", για τα περισσότερα συστήματα υγείας να χρησιμοποιηθούν (σσ. δεν υπάρχουν ψυγεία για να μεταφερθούν) , δήλωσε ο Σρίναθ Ρέντι, πρόεδρος του Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας.

  "Τα εμβόλια που κατασκευάζονται στην Ινδία είναι ευκολότερα στη μεταφορά και φθηνότερα, τοποθετώντας τη χώρα σε καλύτερη θέση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη όταν πρόκειται για την κάλυψη της ζήτησης στον αναπτυσσόμενο κόσμο", πρόσθεσε.

  Το "αποδεδειγμένο ρεκόρ" της Ινδίας

  Η Ινδία έχει δεσμευτεί να στείλει εμβόλια σε γειτονικές  χώρες και έχει ήδη χορηγήσει 15,6 εκατομμύρια δόσεις σε 17 χώρες, σύμφωνα με το Reuters.
  "Οι ικανότητες της Ινδίας επαρκούν για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης", δήλωσε η Νίσσι Σόλομον, ερευνήτρια στο Κέντρο Έρευνας για τη Δημόσια Πολιτική (CPPR).

  "Η Ινδία θα πρέπει να είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει και τη διεθνή ζήτηση", είπε στο CNBC.

  Η Σόλομον πρόσθεσε ότι η χώρα παρακολουθεί τις εγχώριες ανάγκες πριν λάβει αποφάσεις σχετικά με τις εξαγωγές.

  Η Bharat Biotech, από την πλευρά της, δήλωσε ότι "είναι πλήρως προετοιμασμένη να καλύψει τις ανάγκες της Ινδίας και την παγκόσμια κοινότητα".

  Πρόκληση η αποθήκευση και η διανομή των εμβολίων

  Ο αναλυτής  της Jefferies,  Αμπισεκ Σάρμα, τονίζει ότι η διάθεση εμβολίων στην Ινδία είναι αργή. Ακόμη και υπό την προϋπόθεση ότι η ταχύτητα των εμβολιασμών θα αυξηθεί, η Σάρμα εκτιμά ότι μόνο το 22% του πληθυσμού της Ινδίας μπορεί να εμβολιαστεί σε ένα χρόνο.

  "Η προμήθεια εμβολίων δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο η αποθήκευση, η διανομή και ο εμβολιασμός", δήλωσε η Σόλομον.

  "Η Ινδία δεν έχει την ικανότητα να αποθηκεύει και να διανέμει εμβόλια τόσο μεγάλης κλίμακας", είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει "στρατηγικά" να επιλέξει εμβόλια που δεν χρειάζεται να αποθηκεύονται σε ακραίες θερμοκρασίες.

  Τα εμβόλια που κατασκευάζει σήμερα η Ινδία απαιτούν κανονική ψύξη, ωστόσο εκείνα που παράγονται από την Pfizer-BioNTech πρέπει να διατηρούνται στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ