Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 11:10

  Η Vivendi εισάγει στο Χρηματιστήριο την Universal Music Group

  Η Vivendi εισάγει στο Χρηματιστήριο την Universal Music Group
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.29

  "Άλμα" έως και 24% έφτασε να σημειώνει η μετοχή της Vivendi Universal στο χρηματιστήριο του Παρισιού τη Δευτέρα μετά από την ανακοίνωση ότι θα διανείμει το 60% του κεφαλαίου της θυγατρικής Universal Music Group στους μετόχους.

  Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα εισάγει την εν λόγω θυγατρική προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ μέχρι το τέλος του έτους.

  Η μετοχή της εταιρείας έφτασε να σημειώνει ''άλμα'' έως και 24%, που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από το 1989. Αυτήν την ώρα (13.29 ώρα Ελλάδος), η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά 16,05%. Η μετοχή της Bollore SA, του  μετόχου πλειοψηφίας στη Vivendi με ποσοστό 27%, σημειώνει επίσης άνοδο έως και 18%.

  Το σχέδιο της εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Universal αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας που ξεκίνησε ο κορυφαίος μέτοχος της Vivendi, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Vincent Bollore, για να εξαργυρώσει την αναβίωση της μουσικής βιομηχανίας.

  Σύμφωνα με την Les Echos, ο όμιλος επιδιώκει την απόκτηση του Europe 1 και πιθανώς το κανάλι M6 μέσω της εταιρείας ραδιοφωνίας RTL. Επίσης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για τις εκδόσεις Hachette , ενώ μόλις εξαγόρασε το 12% του νοτιοαφρικανικού παρόχου συνδρομητικής τηλεόρασης Multichoice.

  Σε κάθε περίπτωση, οι μέτοχοι της Vivendi θα έχουν στην κατοχή τους πλέον ξεχωριστές μετοχές της UMG, καθώς και τίτλους από τη νέα Vivendi, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού ομίλου Canal+, του γαλλικού ομίλου εκδοτικών εταιρειών Editis, της Gameloft και σύντομα και των εκδόσεων περιοδικών Prisma.

  Μόλις εισαχθεί, η UMG θα ανήκει κατά 20% στη Vivendi. Άλλο ένα  20%  θα ανήκει στην Chinese Tencent.

  Η Universal Music αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το ήμισυ των εσόδων της Vivendi και περίπου το 70% των τρεχόντων λειτουργικών εσόδων (COI) (στοιχεία 2019 και πρώτο εξάμηνο 2020).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ