Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 11:05

  Το Brexit προκαλεί προβλήματα εφοδιασμού για μικρές βρετανικές κατασκευαστικές εταιρείες

  Το Brexit προκαλεί προβλήματα εφοδιασμού για μικρές βρετανικές κατασκευαστικές εταιρείες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέοι εμπορικοί περιορισμοί στην μετά το Brexit εποχή αύξησαν το κόστος ανταλλακτικών και πρώτων υλών για τα δύο τρίτα των μικρών βρετανικών κατασκευαστικών εταιρειών σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Reuters και η πλειοψηφία ανέφερε κάποιο είδος διαταραχής.

  Σημειώνεται πως στην έρευνα της South West Manufacturing Advisory Service (SWMAS) συμμετείχαν σχεδόν 30 επιχειρήσεις.

  Περίπου το 65% των εταιρειών ανέφεραν υψηλότερο κόστος και το 54% δήλωσε ότι είχαν μεγαλύτερες δυσκολίες κατά την εξαγωγή αγαθών στην ΕΕ. Περίπου το ένα πέμπτο των εταιρειών πίστευαν ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν από πελάτες που επέστρεψαν στη Βρετανία από την ΕΕ.

  Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι πολλές από τις δυσκολίες αυτές είναι βραχυπρόθεσμες και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 20 εκατομμύρια λίρες (27,7 εκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει τις μικρές εταιρείες να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες. Περαιτέρω περιορισμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ αργότερα αυτό το έτος.

  Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεπε ότι οι διαταραχές στο εμπόριο λόγω Brexit θα μειώσουν την οικονομική παραγωγή κατά 1% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου - που ισοδυναμεί με περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες - και αναμένει ότι το εμπόριο θα μειωθεί κατά 10% μακροπρόθεσμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ