Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 10:13

  Ευχάριστα νέα: Η Sanofi σχεδιάζει mRNA εμβόλιο αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού

  Ευχάριστα νέα: Η Sanofi σχεδιάζει mRNA εμβόλιο αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Translate Bio που χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA, παρόμοια με την Pfizer / BioNTech, σχεδιάζουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους να ξεκινήσουν την κλινική μελέτη "τρίτη φάση" για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19.

  "Θα ξεκινήσουμε την μελέτη το πρώτο τρίμηνο του 2021 και σχεδιάζουμε την "τρίτη φάση" των κλινικών μελετών το δεύτερο εξάμηνο του 2021", ανέφερει η Sanofi σε δελτίο τύπου. "H Sanofi θα ήθελε να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές ή νέες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των υποψήφιων εμβολίων κατά της Covid-19".

  Σε συνέντευξή του στη Le Journal du dimanche, ο Διευθύνων Σύμβουλός της Sanofi, Πολ Χάντσον, δήλωσε ότι "αυτό το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο φέτος, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο αργότερα, ειδικά για να καταπολεμίσουμε τις μεταλλάξεις του ιού".

  Συμφωνία Sanofi με την BioNTech

  Στα τέλη Ιανουαρίου η Sanofi σύναψε συμφωνία με την BioNTech προκειμένου να βοηθήσει στην παραγωγή πάνω από 125 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παραγωγή των εμβολίων θα ξεκινήσει αργότερα φέτος στην θερινή περίοδο στο εργοστάσιο Sanofi στην Φρανκφούρτη. "Κατανοούμε ότι το συντομότερο δυνατό που θα είναι διαθέσιμες οι δόσεις εμβολίου, τόσο περισσότερες ζωές μπορούν ενδεχομένως να σωθούν" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, Πολ Χάντσον.

  Η συνεργασία αυτή είναι κάτι που γίνεται "για πρώτη φορά" στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η Sanofi "θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

  Το εμβόλιο της Sanofi/GSK δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2021

  Το πρώτο εμβόλιο της Sanofi κατά της Covid-19 για το οποίο συνεργάστηκε με την βρετανική GlaxoSmithKline δεν θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2021, αφού τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών ήταν χειρότερα του αναμενόμενου. 

  Το εμβόλιό τους θα είναι διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ αρχικά σκόπευαν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση το πρώτο εξάμηνο του 2021 και να παραδώσουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις μέσα στο ίδιο έτος.

  Η Sanofi είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης σε ανθρώπους στα τέλη Δεκεμβρίου. Όμως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών πρώτης και δεύτερης φάσης έδειξαν αντίδραση κατώτερη της αναμενόμενης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ