Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 10:13

  Ιράν: Θα υπαναχωρήσουμε και από άλλες προβλέψεις της "πυρηνικής συμφωνίας" εάν τα υπόλοιπα μέρη δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

  Ιράν: Θα υπαναχωρήσουμε και από άλλες προβλέψεις της "πυρηνικής συμφωνίας" εάν τα υπόλοιπα μέρη δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν ανήγγειλε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα υπαναχωρήσει και από άλλες δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειάς της εάν τα υπόλοιπα μέρη δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

  "Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τηρήσουμε τον νόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τερματίσουμε όλες τις επιθεωρήσεις" του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), είπε ο Σαΐντ Χατιμπζάντεχ, αναφερόμενος σε νόμο που υποχρεώνει την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της όσον αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, επισήμως του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ).

  Με βάση τον νόμο αυτό η κυβέρνηση υποχρεούται να τερματίσει την 21η Φεβρουαρίου τις ευρείες εξουσίες που έχουν οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ, να περιορίσει τη δυνατότητά τους να διεξάγουν έρευνες αποκλειστικά στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

  Πάντως ο κ. Χατιμπζάντεχ διαβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη "ούτε επιδίωξε, ούτε θα επιδιώξει" να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ