Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 20:53

  ΕΜΑ: Επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης τροποιημένων εμβολίων για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

  εε-εμβόλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρώπη σχεδιάζει να επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης τυχόν τροποποιημένων εμβολίων που θα παρέχουν προστασία έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της task force για τον κορονοϊού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

  Ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε ότι δεν πρέπει να απαιτούνται μακροχρόνιες και μεγάλης κλίμακας δοκιμές, όπως στην περίπτωση των πρώτων εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς οι παραλλαγές των εμβολίων μπορούν να δοκιμαστούν σε μικρότερες ομάδες.

  "Εργαζόμαστε για την αναθεώρηση των οδηγιών, στο πλαίσιο της υπόθεσης ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε μεγάλες δοκιμές Φάσης III. Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε γρηγορότερα", δήλωσε ο Καβαλέρι.

  "Θα ζητούνται πολύ μικρότερες δοκιμές, σε μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες, αντί για 30.000 έως 40.000", ανέφερε μιλώντας στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο EMA θα επικεντρωθεί κυρίως στα δεδομένα ανοσοαπόκρισης.

  Σημειώνεται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και οι Pfizer, Moderna και AstraZeneca τα εμβόλια των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί από την ΕΕ, πραγματοποιούν ήδη δοκιμών των εμβολίων τους έναντι των ταχύτερα μεταδιδόμενων και πιο μολυσματικών μεταλλάξεων του κορονοϊού.

  Οι μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν σε πρώτη φάση στη Βραζιλία (γνωστή ως P.1.), Τη Βρετανία (γνωστή ως 20I / 501Y.V1 ή B.1.1.7) και τη Νότια Αφρική (γνωστή ως 20I / 501Y.V2 ή B.1.351) έχουν ήδη εξαπλωθεί και σε πολλές άλλες χώρες, αυξάνοντας την πίεση προς τις κυβερνήσεις που παλεύουν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία, η οποία έχει στοιχίσει παγκοσμίως τη ζωή σε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

  Οι συγκεκριμένες τρεις μεταλλάξεις είναι αυτές που προβληματίζουν περισσότερο τους επιστήμονες, καθώς η ραγδαία εξάπλωσή τους αυξάνει τον κίνδυνο τα πρόσφατα εγκριθέντα εμβόλια κατά του κορονοϊού να πρέπει να τροποποιηθούν ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις μεταλλάξει κάτι που σημαίνει ότι οι πληθυσμοί ίσως χρειαστεί να κάνουν μία ή περισσότερες ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ