Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 17:23

  ΗΠΑ:Υποχώρησε τον Φεβρουάριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

  ΗΠΑ:Υποχώρησε τον Φεβρουάριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρηση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται ακόμη πιο απαισιόδοξοι από ό,τι τον Ιανουάριο όσον αφορά τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 76,2 μονάδες από τις 79 μονάδες όπου διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόμη της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα ανέλθει στις 80,8 μονάδες.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης βρίσκεται 24,6% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωαν με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου.

  Η υποχώρηση του δείκτη οφείλεται κυρίως στη σημαντική πτώση που κατέγραψε ο επιμέρους δείκτης των προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο, ο οποίος μειώθηκε στις 69,8 μονάδες από τις 74 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

  Σε ό,τι αφορά τον υποδείκτη των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών υποχώρησε ελαφρώς στις 86,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 86,7 μονάδες τον Ιανουάριο.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου. Η τελική μέτρηση του δείκτη για τον τρέχοντα μήνα θα δημοσιευθεί στις 26 Φεβρουαρίου.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ