Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 16:49

  Υποχωρεί η μετοχή της Virgin Galactic μετά την αναβολή των δοκιμών της διαστημικής πτήσης

  Υποχωρεί η μετοχή της Virgin Galactic μετά την αναβολή των δοκιμών της διαστημικής πτήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.56

  Υποχωρεί η μετοχή της Virgin Galactic την Παρασκευή μετά την αναβολή της δοκιμής διαστημικής πτήσης που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα αυτό το σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ειδικότερα, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 9,79%.

  "Έχουμε πραγματοποιήσει προετοιμασίες πριν από την πτήση και, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αποφασίσαμε να αφήσουμε περισσότερο χρόνο για τεχνικούς ελέγχους. Εργαζόμαστε για την εξεύρεση επόμενης ημερομηνίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

  Η μετοχή της Virgin Galactic έχει σημειώσει ''άλμα'' άνω του 450% από τότε που η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2019, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τώρα τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια - παρά την έλλειψη σημαντικών εσόδων μέχρι σήμερα και τις σταθερές τριμηνιαίες απώλειες. Η κινήσεις των επενδυτών μέχρι σήμερα εξαρτώνται από την πρόοδο της Virgin Galactic στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού της προγράμματος και στην έναρξη εμπορικών πτήσεων, με ενημερώσεις και καθυστερήσεις να έχουν έντονη επίδραση στις καθημερινές μεταβολές της μετοχής.

  Η μετοχή είχε σημειώσει άνοδο 13% την προηγούμενη μέρα, αφού μια ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έδειξε ότι η δοκιμή διαστημικής πτήσης ήταν σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει το Σάββατο. Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει την Πέμπτη ότι είχε "σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στις προετοιμασίες της πτήσης", αλλά σημείωσε επίσης ότι η δοκιμή πτήσης απαιτεί περαιτέρω τεχνική ετοιμότητα.

  Ένας τεχνικός έλεγχος μπορεί να είναι απαραίτητος για πολλούς λόγους, από την επιθεώρηση υλικού έως την επαλήθευση λογισμικού, επομένως η καθυστέρηση μπορεί να πάρει από ημέρες έως εβδομάδες ανάλογα με τη σοβαρότητα του ζητήματος. Η επερχόμενη δοκιμή διαστημικής πτήσης είναι σε συνέχεια της απόπειρας του Δεκεμβρίου όταν ματαιώθηκε η πτήση. Η Virgin Galactic πέρασε δύο μήνες αναλύοντας την αιτία της ματαίωσης και πραγματοποιώντας δοκιμές εδάφους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ