Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Φεβ-2021 09:40

  Στο "στόχαστρο" της Microsoft η Pinterest: Συζητήθηκε πρόταση 51 δισ. δολαρίων

  Στο "στόχαστρο" της Microsoft η Pinterest: Συζητήθηκε πρόταση 51 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Microsoft προσέγγισε την Pinterest τους τελευταίους μήνες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας κοινωνικών μέσων, ύψους 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνε με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται τους Financial Times.

  Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα δεν συνεχίζονται επί του παρόντος.

  Μια γενική μετατόπιση σε εικονικές αλληλεπιδράσεις που οδήγησαν σε αυξημένη κίνηση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ωφέλησε επίσης το Pinterest, με τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες του να ανεβαίνουν 37% στα 459 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο.

  Η εταιρεία δήλωσε ότι πρόσθεσε ένα ρεκόρ 100 εκατομμυρίων μηνιαίων ενεργών χρηστών το 2020.

  Οι μετοχές της Pinterest έχουν κερδίσει πάνω από επτά φορές από το χαμηλό της πανδημίας τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η Pinterest είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη εταιρεία, δήλωσαν οι FT.

  Η εταιρεία κοινωνικών μέσων δημιουργεί έσοδα τοποθετώντας διαφημίσεις δίπλα στις "καρφίτσες" ή δημοσιεύσεις που ανεβάζουν στον ιστότοπο οι χρήστες.

  Μια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα είχε επίσης φέρει σε δοκιμασία την κυβέρνηση Μπάιντεν, αναφορικά με το κατά πόσο είναι διατεθειμένη να επιτρέψει σε ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας να συνάψουν συμφωνίες, σύμφωνα με τους FT.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ