Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 23:27

  Uber: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα δ' τριμήνου - Μικρός περιορισμός ζημιών σε ετήσια βάση

  Uber: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα δ' τριμήνου - Μικρός περιορισμός ζημιών σε ετήσια βάση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κατά 3% κινείτο στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές την Τετάρτη η μετοχή της Uber, καθώς η εταιρεία μεταφορών προσώπων και delivery ανακοίνωσε "μεικτού" προσήμου αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο και απογοήτευσε σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Πιο ειδικά, στο τρίμηνο οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 54 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 56 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές, με βάση έρευνα της Refinitiv.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 3,17 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 3,58 δισ., ενώ συνολικά οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 968 εκατ. δολ., έναντι 1,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

  Για το σύνολο του 2020, οι καθαρές ζημίες της Uber έφθασαν τα 6,77 δισ. δολ., μια βελτίωση της τάξης του 20% σε σχέση με τις ζημίες 8,51 δισ. δολ. στο σύνολο του 2019.

  Πιο αναλυτικά, η δραστηριότητα μεταφορών προσώπων προσπόρισε έσοδα 6,79 δισ. δολ., μειωμένα κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ ο κλάδος delivery προσπόρισε έσοδα 10,05 δισ. δολ., αυξημένα κατά 130% σε σχέση με πέρσι.

  Νωρίτερα εντός Φεβρουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εξαγορά της εφαρμογής παραδόσεων αλκοολούχων ποτών Drizly, την οποία σκοπεύει να ενσωματώσει στην Uber Eats, υπηρεσία παραδόσεων φαγητού της. Το deal υπολογίζεται από την ίδια την Uber στο 1,1 δισ. σε μετοχές και μετρητά.

  Τα εστιατόρια που συνεργάζονται με την Uber Eats ξεπέρασαν τις 600.000 το δ' τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ