Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 12:54

  Ο κινεζικός κολοσσός αναζήτησης Baidu σε συζητήσεις για επενδύσεις σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

  Ο κινεζικός κολοσσός αναζήτησης Baidu σε συζητήσεις για επενδύσεις σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Kινέζικος Κολοσσός αναζήτησης Baidu βρίσκεται σε συνεννόηση να συγκεντρώσει χρήματα για μία αυτόνομη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε άτομο του χώρου στο CNBC.

  Η εμβληματική αυτή κίνηση δίνει ακόμη μια ώθηση στις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας ώστε να ενισχυθούν στον τομέα των τσιπ. Για  την Baidu σηματοδοτει μεγαλυτερη προσπαθεια να διαφοροποιήσει την επιχείρηση της πέρα απο τη διαφήμιση.

  Οι μετοχές της Baidu που διαπραγματεύονται στον Nasdaq αυξήθηκαν περισσότερο από 3,5% μέσα σε λίγες ώρες, ενώ στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης  αυξήθηκαν κατά  6,67% .

  Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων GGV και IDG Capital συμμετέχουν στο αρχικό στάδιο των συζητήσεων ώστε να επενδύσουν στην εταιρεία τσιπ της Baidu, πρόσθεσε η πηγή. Και οι δύο εταιρείες κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην Κίνα.

  Επί του παρόντος, η Baidu διαθέτει μια εσωτερική μονάδα τσιπ που βοηθά στην ανάπτυξη των ημιαγωγών Kunlun, σχεδιασμένη να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, φαίνεται ότι μια αυτόνομη εταιρεία τσιπ βοηθά την Baidu να εμπορευματοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία της, ανέφερε η πηγή.

  Ένας αυτόνομος κατασκευαστής τσιπ θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με άλλα μέρη των επιχειρήσεων της Baidu, όπως  για παράδειγμα το λογισμικό αυτοκινήτου χωρίς οδηγό.

  Ο κινεζικός γίγαντας Διαδικτύου Tencent, ιδιοκτήτης της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, επένδυσε πρόσφατα σε start - up εταιρεία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

  Το 2019 η Alibaba Group ανάπτυξε ένα νέο τσιπ που ειδικεύεται σε εργασίες σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη και που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα του cloud computing της. 

  Τόσο η  Baidu όσο και η  IDG Capital  αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ