Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 12:31

  Thyssenkrupp: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια

  Thyssenkrupp: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το σύνολο της χρήσης προχώρησε για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια η γερμανική Thyssenkrupp, κυρίως χάρη στην ανάμκαμψη της μονάδας χάλυβα που θα μπορούσε να ενισχύσει την πιθανότητα ενός spin-off.

  Ο όμιλος αναμένει τώρα να έρθει σε break-even σε βάση προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών, έχοντας προηγουμένως προβλέψει μεσαιου επιπέδου τριψήφιων εκατ. Ζημιές στο έτος μέχρι τον Σεπτέμβριο.

  Η μονάδα χάλυβα, η οποία μπορεί να πουληθεί, εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 20 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο, έναντι των ζημιών 127 εκατ. πριν από ένα χρόνο.

  "Σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, είχαμε ένα καλό πρώτο τρίμηνο: παρατηρούμε σημάδια οικονομικής ανάκαμψης και τα μέτρα μας για τη βελτίωση των επιδόσεων αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς”, ανέφερε η CEO, Martina Merz.

  Επίσης, η Thyssenkrupp Steel Europe περικόπτει 3.000 θέσεις εργασίας ενώ προειδοποιεί ότι κινδυνεύουν περαιτέρω θέσεις εργασίας.

  Για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 78 εκατ. ευρώ, ένα επίπεδο που θα υποχωρήσει στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ