Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 12:17

  Κορονοϊός: Η BioNTech ξεκινά την παραγωγή εμβολίων σε νέο εργοστάσιο στη Γερμανία

  Κορονοϊός: Η BioNTech ξεκινά την παραγωγή εμβολίων σε νέο εργοστάσιο στη Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BioNTech ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού σε ένα νέο εργοστάσιο στη Γερμανία, ερχόμενη πιο κοντά έτσι στον στόχο της να αυξήσει την παραγωγή στην Ευρώπη κατά περίπου 750 εκατομμύρια δόσεις ετησίως.

  Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρώτη παρτίδα που παράγεται στο Μαρβούργο, βόρεια της Φρανκφούρτης, αρκετή για 8 εκατομμύρια δόσεις, έχει προγραμματιστεί για διανομή στις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε η BioNTech.

  Χρειάζονται μόνο λίγες μέρες για την παραγωγή του mRNA, του βασικού συστατικού του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τις BioNTech και Pfizer. Αλλά η παρτίδα που παρήχθη αυτήν την εβδομάδα θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία για να μπει σε φιαλίδια και ύστερα θα πρέπει επίσης να περάσει τους ποιοτικούς ελέγχους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων πριν μπορέσει να αποσταλεί στους πελάτες.

  Το εργοστάσιο του Μαρβούργου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδίου των BioNTech και Pfizer για την αύξηση της παραγωγής των εμβολίων σε 2 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος. Η πίεση προς τους κατασκευαστές εμβολίων έχει αυξηθεί για παραγωγή περισσότερων δόσεων, ειδικά καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται με πιο αργούς ρυθμούς στους εμβολιασμούς σε σχέση με τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η BioNTech αγόρασε το εργοστάσιο από τον ελβετικό φαρμακευτικό γίγαντα Novartis πέρυσι και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να προμηθεύσει τον κόσμο εκτός των ΗΠΑ. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε πορεία για να παράγει έως και 250 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε η BioNTech.

  Εν τω μεταξύ, ένα εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο, το οποίο είχε επιβραδύνει την παραγωγή λόγω ανακαινίσεων, έχει επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ