Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Φεβ-2021 21:25

  H EE "παγώνει" προς το παρόν την έρευνα για την εξαγορά της Willis από την Aon

  H EE “παγώνει” προς το παρόν την έρευνα για την εξαγορά της Willis από την Aon
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ανέστειλαν προσωρινά την έρευνα για την πρόταση εξαγοράς της Willis Towers Watson από την Aon, ύψους 30 δισ. δολαρίων, καθώς αναμένουν από τον αμερικανικό ασφαλιστικό κολοσσό περισσότερα στοιχεία για τη συμφωνία.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την έρευνά της τον Δεκέμβριο λόγω ανησυχιών ότι η συμφωνία, που θα οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού κολοσσού στον κόσμο, μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό σε μεγάλες αγορές.

  Τη Δευτέρα, ωστόσο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού του μπλοκ ανακοίνωσε ότι "παγώνει” επί του παρόντος την έρευνα.

  "Αυτή η διαδικασία στις έρευνες επί συγχωνεύσεων ενεργοποιείται εάν τα μέρη δεν παράσχουν, εγκαίρως, σημαντικό μέρος των πληροφοριών που ζητά η Επιτροπή", δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.

  "Μόλις παρασχεθούν οι πληροφορίες που λείπουν από τα εμπλεκόμενα μέρη, το ρολόι αρχίζει και πάλι να μετρά και η προθεσμία για την απόφαση της Επιτροπής προσαρμόζεται αναλόγως", πρόσθεσε.

  Η Aon από τη μεριά της αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με το Reuters.

  Η προηγούμενη προθεσμία για την απόφαση της ΕΕ όσον αφορά τη συμφωνία, ήταν η 10η Μαΐου. 

  Η έρευνα της ΕΕ ξεκίνησε διότι η Aon αρνήθηκε να προσκομίσει στοιχεία κατά την προκαταρκτική εξέταση της συμφωνίας από τις ευρωπαϊκές αρχές.

  Εφόσον το deal ευοδωθεί, η συγχωνευθείσα εταιρεία θα ξεπεράσει σε μέγεθος τον σημερινό παγκόσμιο ηγέτη του κλάδου των ασφαλειών, Marsh & McLennan Companies Inc.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ