Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Φεβ-2021 10:10

  Honda Motor: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χρήση

  Honda Motor: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χρήση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα λειτουργικά κέρδη της χρήσης κατά 23% στα 520 δισ. γιεν, προχώρησε η honda motor, καθώς η ζήτηση στην Κίνα και αλλού ενισχύεται, ενώ περιέκοψε το κόστος.

  Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο, τα οποία αυξήθηκαν 67% στα 277,7 δισ. Γιεν, έναντι εκτιμήσεων για 176,72 δισ. γιεν.

  Η ανάκαμψη των πωλήσεων -κυρίως από την Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου- έρχεται καθώς η ζήτηση για νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά οχήματα και αυτόνομα οδηγικά αυτοκίνητα, αυξάνεται.

  Ωστόσο η έλλειψη -παγκοσμίως- επεξεργαστών, υποχρεώνει την Honda και τους ομολόγους της παγκοσμίως, να περιορίσουν την παραγωγή οχημάτων.

  Η τελευταία πρόβλεψη για κέρδη της Honda είναι υψηλότερη από τα 420 δισ. γιεν που προέβλεψε πριν από τρεις μήνες και υψηλότερη από τις μέσες εκτιμήσεις των 463,6 δισ. γιεν που προέβλεπαν οι αναλυτές.

  Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία περιέκοψε την παραγωγή τον προηγούμενο μήνα κατά περίπου 4.000 μονάδες, επηρεάζοντας κυρίως τα μοντέλα Fit και Jazz, εξαιτίας της έλλειψης τσιπ ημιαγωγών.

  Επίσης μείωσε την παραγωγή πέντε μοντέλων σε πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

  Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως αναμένει να πουλήσει 4,5 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως στη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 4,6 εκατ. οχήματα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ