Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Φεβ-2021 20:57

  Συνεχίζει τη μάχη κατά των ψευδών πληροφοριών για τον κορονοϊό το Facebook

  Συνεχίζει τη μάχη κατά των ψευδών πληροφοριών για τον κορονοϊό το Facebook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αφαιρέσει από την πλατφόρμα του πρόσθετες ψευδείς πληροφορίες που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού και την αντιμετώπισή της, ενώ παράλληλα θα διευρύνει την πληροφόρηση των χρηστών σχετικά με τα εμβολιαστικά προγράμματα του πληθυσμού.

  Το κοινωνικό δίκτυο διευκρίνισε ότι οι χρήστες του θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν πού και πότε μπορούν να εμβολιαστούν μέσω της πλατφόρμας, με τις σχετικές πληροφορίες να αυξάνονται όσο θα διατίθενται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων από τους κρατικούς αξιωματούχους.

  Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι επεκτείνει τη λίστα με τους ψευδείς ισχυρισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό και τον εμβόλιο κατά του Covid-19 οι οποίοι πρόκειται να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα του, όπως ότι ο κορονοϊός αποτελεί ανθρώπινο κατασκεύασμα, αλλά και ότι τα εμβόλια είναι τοξικά και προκαλούν αυτισμό. 

  Όπως αναφέρει το κοινωνικό δίκτυο, τα παραπάνω θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα, με την αρχή να γίνεται από σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς που διακινούν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα αφαιρεθεί το σύνολο αυτών των πληροφοριών από την πλατφόρμα του.

  Επιπλέον, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το AARP για να προσεγγίσει κοινωνικές ομάδες όπως οι Μαύροι, οι Λατίνοι και οι ιθαγενείς και άτομα άνω των 50 προκειμένου να διαλύσει τυχόν ανησυχίες τους σχετικά με τα νέα εμβόλια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ