Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Φεβ-2021 20:24

  Ντράγκι: Ένας κοινός προϋπολογισμός της Ευρωζώνης θα είναι στις προτεραιότητες της Ιταλίας

  Ντράγκι: Ένας κοινός προϋπολογισμός της Ευρωζώνης θα είναι στις προτεραιότητες της Ιταλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι στις βασικές προτεραιότητες της Ιταλίας εάν γίνει πρωθυπουργός θα είναι και ένας κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Ο Carlo Calenda, επικεφαλής του Azione και ο Manfred Schullian, επικεφαλής μιας ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών, δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Ντράγκι αναφέρθηκε στην ανάγκη για έναν κοινό προϋπολογισμό σε διαφορετικές συναντήσεις σήμερα στη Ρώμη. 

  Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει κερδίζει την υποστήριξη των βασικών κομμάτων της Ιταλίας και αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το υπουργικό του συμβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες. 

  Ο Ντράγκι είχε καλέσει τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να διαμορφώσουν έναν κοινό προϋπολογισμό από την περίοδο που ήταν ακόμα επικεφαλής της ΕΚΤ. 

  "Χρειαζόμαστε δημοσιονομική ικανότητα στην Ευρωζώνη, κατάλληλου μεγέθους και σχεδιασμού, με επαρκή δύναμη για να σταθεροποιεί τη νομισματική ένωση και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργείται ηθικός κίνδυνος", δήλωσε ο Ντράγκι στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την ΕΚΤ το 2019. 

  Η ιδέα για έναν κοινό προϋπολογισμό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, με τους υποστηρικτές, κυρίως τη Γαλλία, να σημειώνουν ότι είναι αναγκαίος για να συνδράμει στη σταθεροποίηση της οικονομίας σε περιόδους αναταράξεων. 

  Ένας κοινός προϋπολογισμός θεωρείται από πολλούς το βασικό κομμάτι που λείπει από το παζλ για να διασφαλιστεί ότι η νομισματική ένωση διαθέτει όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει στο μέλλον νέες κρίσεις και να στηρίξει τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, σημειώνει το Bloomberg. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ