Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Φεβ-2021 15:06

  Γερμανία: Υπέρ της συγκεριμενοποίησης των στρατηγικών ανοίγματος, αλλά με προσοχή τάσσεται ο Όλαφ Σολτς

  Γερμανία: Υπέρ της συγκεριμενοποίησης των στρατηγικών ανοίγματος, αλλά με προσοχή τάσσεται ο Όλαφ Σολτς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είναι σημαντικό να συζητηθούν και οι στρατηγικές ανοίγματος κατά την συνάντηση της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί", δήλωσε σήμερα ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς στο δεύτερο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

  "Το θέμα του ανοίγματος θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, θα πρέπει να προσέξουμε ειδικά τις μεταλλάξεις του ιού. Βλέπουμε, όμως, ότι οι πολιτικές μας ενέργειες έχουν και επιτυχίες, διότι μειώνονται οι δείκτες μόλυνσης. Η παραγωγή εμβολίων πρέπει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτούμε πως θα οργανωθεί συγκεκριμένα ο εμβολιασμός μόλις διατεθούν περισσότερα εμβόλια. Το αργότερο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα υπάρξουν εβδομάδες κατά τις οποίες πρέπει να κάνουμε εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αυτό πρέπει να προετοιμαστεί με ακρίβεια τώρα, έτσι ώστε μετά, το καλοκαίρι, να εμβολιαστούν σχετικά μεγάλος αριθμός πολιτιών", πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

  Αναφερθείς στο θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, οι οποίοι συνεχίζουν να εξελίσσονται αργά, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD επέκρινε το γεγονός ότι "ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε παραγγείλει περισσότερα εμβόλια δεν το έκανε. Εάν, μετά την παρούσα κατάσταση, που έχουμε πολύ λίγα εμβόλια, ακολουθήσει μια άλλη κατά την οποία θα έχουμε πολλά εμβόλια, αλλά δεν γίνεται εμβολιασμός, τότε η επόμενη μεγάλη, δύσκολη κατάσταση θα είναι εδώ. Και πρέπει να την αποφύγουμε επειγόντως", προειδοποίησε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ