Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Φεβ-2021 09:22

  Αυξήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιαπωνία

  Αυξήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιαπωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά συνεχίζουν να συσσωρεύουν μετρητά για να προστατευτούν από την παρατεταμένη ζημιά που προκαλεί η πανδημία.

  Οι συνολικές καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες αυξήθηκαν κατά 9,8% τον Ιανουάριο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγουμένου έτους, στα 806,2 τρισ. Γιεν (7,6 τρισ. Δολάρια), μετά από την αύξηση 9,3% τον Δεκέμβριο.

  Οι επιχειρήσεις συσσωρεύουν λεφτά από επιδοτήσεις και δάνεια που έλαβαν ως προστασία από την υγειονομική κρίση, ενώ τα νοικοκυριά περιορίζουν τις δαπάνες τους εξαιτίας του τρίτου κύματος της αύξησης του κορονοϊού.

  Ο ρυθμός ωστόσο αύξησης του τραπεζικού δανεισμού επιβραδύνθηκε, καθώς οι μεγάλοι δανειολήπτες έχουν ήδη συγκεντρώσει δάνεια για να αντιμετωπίσουν το πλήγμα από την πανδημία.

  Τα εκκρεμή δάνεια προς τις ιαπωνικές τράπεζες, αυξήθηκαν 6,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και διαμορφώθηκαν στο ποσό-ρεκόρ των 578,1 τρισ. Γιεν.

  Κάποιες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δανείζονται περισσότερα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις για επιπλέον δάνεια.

  Η ζήτηση για δαπάνες παραμένει επίσης ασθενής, ανέφερε στέλεχος της BoJ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ