Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 06-Φεβ-2021 23:19

  Amazon: Παρήγγειλε στόλο 700 φορτηγών φυσικού αερίου

  Η Amazon σχεδιάζει 3.500 προσλήψεις στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην παραγγελία εκατοντάδων φορτηγών που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο έχει προχωρήσει η Amazon, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επιδιώκει να αντικαταστήσει τον στόχο του με λιγότερο ρυπογόνα οχήματα.

  Ειδικότερα, η εταιρεία έχει παραγγείλει περισσότερα από 700 φορτηγά συμπιεσμένου φυσικού αερίου κατηγορίας 6 και 8 μέχρι τώρα, όπως δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο Reuters.

  Σημειώνεται ότι το φυσικό αέριο εκλύει περίπου 27% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται σε σύγκριση με το καύσιμο ντίζελ, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

  "Η Amazon είναι ενθουσιασμένη για την εισαγωγή νέων βιώσιμων λύσεων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και εργάζεται για τη δοκιμή ορισμένων νέων τύπων οχημάτων, όπως ηλεκτρικά, CNG και άλλα", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

  Η Amazon εξάλλου σχεδιάζει να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

  Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, πάντως, δεν είναι ο μόνος που στρέφεται σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα. Πολλές εταιρείες του κλάδο των μεταφορών προχωρούν σε κινήσεις αντικατάστασης των στόλων τους με πιο "καθαρά” φορτηγά, προκειμένου να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ ο κύριος όγκος των εμπορευμάτων μεταφέρεται με μεσαία και βαρέα φορτηγά, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου, παρότι αποτελούν λιγότερο από το 5% του μεταφορικού στόλου, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία των ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ