Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 23:32

  Tesla: Μετά τις ΗΠΑ, ανακάλει σχεδόν 36.000 αυτοκίνητα και στην Κίνα

  Tesla: Μετά τις ΗΠΑ, ανακάλει σχεδόν 36.000 αυτοκίνητα και στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην ανάκληση 36.126 αυτοκινήτων Model S και Model X, λόγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν με την οθόνη αφής και τα οποία οδήγησαν στην απώλεια αρκετών λειτουργιών που σχετίζονται με την ασφάλεια των οχημάτων, προχώρησε η Tesla, στην αγορά της Κίνας. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στις αρχές της εβδομάδας στις ΗΠΑ, όπου μετά από πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών η εταιρεία ανακάλεσε 134.951 αυτοκίνητα.
   
  Τα εν λόγω αυτοκίνητα είχαν κατασκευαστεί στη μονάδα παραγωγής της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια μεταξύ 2013 και 2018.

  H οθόνη στις μονάδες ελέγχου πολυμέσων  οθόνη (ή MCU) των Tesla ορισμένες φορές ήταν κενή, εν μέρει ή ολόκληρη. Τα προβλήματα με την οθόνη αφής δεν επέτρεπαν στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού, απόψυξης και αντιθάμβωσης ή τις κάμερες οπισθοπορείας, καθώς και τη λειτουργία Tesla Autopilot κατά τη στάθμευση και την οδήγηση.

  Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών Αυτοκινήτων της Γερμανίας, η Kraftfahrt-Bundesamt, εξετάζει επίσης να ανακαλέσει τα οχήματα της Tesla για τα ίδια προβλήματα στην οθόνη αφής.

  Τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ, η Tesla συμφώνησε να αντικαταστήσει τις συσκευές μνήμης eMMC 8 GB στις μονάδες ελέγχου πολυμέσων με μια νέα έκδοση 64 GB.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ