Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 19:24

  Συμφωνία CureVac-Βρετανίας για ανάπτυξη εμβολίων κατά μεταλλάξεων του κορονοϊού - Το Λονδίνο προαγοράζει 50 εκατ. δόσεις

  Συμφωνία CureVac-Βρετανίας για ανάπτυξη εμβολίων κατά μεταλλάξεων του κορονοϊού - Το Λονδίνο προαγοράζει 50 εκατ. δόσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική CureVac συμφώνησε να συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη νέων εμβολίων που να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, με τη βρετανική κυβέρνηση να εξασφαλίζει 50 εκατ. δόσεις οποιουδήποτε σκευάσματος αποδειχθεί επιτυχημένο.

  Οι κλινικές μελέτες στη Βρετανία πιθανότατα θα οδηγήσουν σε γρηγορότερη ρυθμιστική έγκριση τέτοιων νέων εμβολίων στη χώρα, συμφωνα με την ανακοίνωση για τη συνεργασία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

  Η κίνηση αποτελεί μία ακόμη επένδυση του Λονδίνου στα μέσα πρόληψης κατά της Covid-19, με τη Βρετανία να προπορεύεται της ΕΕ στον ρυθμό του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

  Η CureVac δημιουργεί συμμαχίας προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη και διάθεση του πειραματικού εμβολίου της, τεχνολογίας mRNA (όπως εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna).

  Με την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της CureVac σημείωνε μίνι άλμα 6,7% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

  Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας, με κυριότερες εκείνες που έχουν ανακαλυφθεί σε Νότια Αφρική, Βραζιλία και Βρετανία.

  Η βρετανική κυβέρνηση "έχει βρεθεί στην πρωτοπορία της παρακολούθησης, της ανάπτυξης εμβολίων και της διάθεσής τους στην τρέχουσα πανδημία", τόνισε ο Antony Blanc, ανώτερο στέλεχος της CureVac, σε δήλωσή του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ