Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 18:18

  Γερμανία: Να ανοίξουν τα κομμωτήρια, υποστηρίζει ο Ζεεχόφερ - "Έχει δημιουργηθεί μαύρη αγορά"

  Γερμανία: Να ανοίξουν τα κομμωτήρια, υποστηρίζει ο Ζεεχόφερ - "Έχει δημιουργηθεί μαύρη αγορά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια "μαύρη αγορά" κομμωτηρίων έχει δημιουργηθεί λόγω του lockdown, κατά τη γνώμη του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος ζητά να ανοίξουν ξανά -- με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής.

  Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών ζητά να ανοίξουν σύντομα μικρότερες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια. "Στην παρούσα κατάσταση, είμαι σαφώς υπέρ της παράτασης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά πρέπει να ανακαλέσουμε εκείνα τα μέτρα που προφανώς δεν έχουν κανένα προστατευτικό αποτέλεσμα", δήλωσε στο Spiegel.

  "Μια μαύρη αγορά έχει δημιουργηθεί από τους κομμωτές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιποιούνται τα μαλλιά τους με άλλους τρόπους και χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να επιτραπεί το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής", τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

  "Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε με αυστηρότητα ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα νοσοκομεία ή οι οίκοι ευγηρίας. Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα αυτό. Τα σχολεία (όμως) θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρις ότου εκπονηθεί ένα πειστικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανένα (τέτοιο σχέδιο) από οποιοδήποτε κρατίδιο, ενώ είναι επειγόντως απαραίτητο και έχει καθυστερήσει πολύ", τόνισε ο Ζέεχοφερ.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ