Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Φεβ-2021 15:56

  Γέλεν: Πρέπει να κατανοήσουμε τι έφταιξε για τη φρενίτιδα GameStop πριν λάβουμε μέτρα

  Γέλεν: Πρέπει να κατανοήσουμε τι έφταιξε για τη φρενίτιδα GameStop πριν λάβουμε μέτρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι η ίδια και οι ρυθμιστικές χρηματοπιστωτικές αρχές προτούν λάβουν τα όποια μέτρα, χρειάζεται να "κατανοήσουν σε βάθος" τι συνέβη με την φρενίτιδα συναλλαγών που αφορούσε την GameStop και άλλες μετοχές τις τελευταίες ημέρες.

  Η Γέλεν, που συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση υψηλόβαθμων ρυθμιστικών παραγόντων της αγοράς, δήλωσε στο ABC: "Πραγματικά χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι χρηματοπιστωτικές μας αγορές λειτουργούν σωστά, αποτελεσματικά, και ότι προστατεύονται οι επενδυτές".

  Οι ρυθμιστικές αρχές θα "συζητήσουν κατά πόσο τα πρόσφατα γεγονότα δικαιολογούν περαιτέρω ενέργειες" και πρόσθεσε: "χρειάζεται να κατανοήσουμε σε βάθος τι συνέβη πριν προχωρήσουμε σε ενέργειες αλλά σίγουρα εξετάζουμε προσεκτικά αυτά τα γεγονότα".

  Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε ανέλαβε επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα, η Γέλεν δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο ένα τεράστιο ομοσπονδιακό πακέτο στήριξης της οικονομίας προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ