Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 23:34

  Κατώτερες των προσδοκιών οι πωλήσεις της Qualcomm για το α' τρίμηνο

  Κατώτερες των προσδοκιών οι πωλήσεις της Qualcomm για το α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη για το πρώτο τρίμηνο χρήσης ανακοίνωσε η εταιρεία Qualcomm και μάλιστα υψηλότερα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές της αγοράς, ωστόσο η μετοχή απώλεσε 7% στις διαδικτυακές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση της Wall Street, την Τετάρτη, καθώς οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 2,17 δολάρια ανά μετοχή, με προσαρμοσμένα έσοδα 8, 23 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα αναλυτές της Refinitiv ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 2,10 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 8,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 63% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν 119%.

  Τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη εμφάνισαν ισχυρή ανάπτυξη από έτος σε έτος, καθώς η επιχείρηση της Qualcomm έχει λάβει ώθηση από smartphones που υιοθετούν την τεχνολογία 5G, αλλά και από την έκρηξη στον τομέα των ηλεκτρονικών κατά την πανδημία.

  Η Qualcomm είπε ότι σχεδιάζει πωλήσεις μεταξύ 7,2 δισεκατομμυρίων και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο, μια πρόβλεψη που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

  Η ανακοίνωση είναι η πρώτη της εταιρείας από τότε που ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Steve Mollenkopf θα αποσυρθεί αργότερα φέτος και θα αντικατασταθεί από τον σημερινό πρόεδρο της εταιρείας, Cristiano Amon. Η αποχώρηση του Mollenkopf έρχεται μετά από επτά δύσκολα χρόνια, τα οποία περιελάμβαναν νομικά ζητήματα με την Apple, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και μια απόπειρα εχθρικής εξαγοράς της Broadcom.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ