Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 23:33

  PayPal: Τριπλασίασε τα κέρδη της στο δ΄ τρίμηνο του 2020

  PayPal: Τριπλασίασε τα κέρδη της στο δ΄ τρίμηνο του 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τριπλασιασμό της κερδοφορίας της πέτυχε στο δ΄ τρίμηνο του 2020 η εταιρεία PayPal, ολοκληρώνοντας το ισχυρότερο τρίμηνο στην ιστορία της, χάρη στην ταχύτερη υιοθέτηση των ψηφιακών πληρωμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,57 δισ. δολαρίων ή 1,32 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 507 εκατ. δολαρίων ή 43 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

  Σε προσαρμοσμένη βάση η PayPal εμφάνισε κέρδη 1,08 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet που ανέμεναν κέρδη 1 δολαρίου ανά μετοχή.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα 6,12 δισ. δολαρίων έναντι 4,96 δισ. δολάριων το αντίστοιχο διάστημα του 2019, τα οποία επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για έσοδα 6,09 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο που τα έσοδα της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών ξεπέρασαν το φράγμα των 6 δισ. δολαρίων.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η αξία των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της ανήλθε στα 277 δισ. δολάρια από 199,4 δισ. δολάρια, ενώ πρόσθεσε και 16 εκατ. νέους ενεργούς λογαριασμούς, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών λογαριασμών της στα 377 εκατομμύρια.

  Για το πρώτο τρίμηνο του 2021 η εταιρεία αναμένει αύξηση εσόδων κατά 26% σε ουδέτερη νομισματική βάση, καθώς και αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή της τάξης του 50%.

  Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η PayPal προβλέπει αύξηση εσόδων 17% σε ουδέτερη νομισματική βάση και αντίστοιχη αύξηση στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, ενώ εκτιμά ότι θα προσθέσει και 50 εκατομμύρια νέους ενεργούς λογαριασμούς. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ