Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 23:25

  Εμβόλια: Εξεταστική Επιτροπή για την Κομισιόν ζητούν ευρωβουλευτές της Αριστεράς

  Εμβόλια: Εξεταστική Επιτροπή για την Κομισιόν ζητούν ευρωβουλευτές της Αριστεράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντικείμενο τον έλεγχο των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οδήγησαν σε σοβαρές καθυστερήσεις της εκστρατείας εμβολιασμών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοεί την απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών και μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση των περιορισμών της πατέντας των εμβολίων, κάτι που θα επέτρεπε τη μαζική παραγωγή, επιλέγοντας να προτάξει τα συμφέροντα και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών αντί της υγείας των πολιτών της ΕΕ", γράφει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται στην πρότασή του για άρση της πατέντας.

  "Η Κομισιόν έχει αποδείξει ότι όταν δεχτεί πιέσεις, συντάσσεται και προκρίνει τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα και τα κέρδη των πολυεθνικών αντί να συνταχθεί με τα δικαιώματα και τις ζωές των πολιτών της ΕΕ", δήλωσε η Μανόν Ομπρί, συμπρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ακόμη πως "αυτό που συμβαίνει με τα εμβόλια και την ανταπόκριση της Κομισιόν στην επείγουσα αυτή κοινωνική ανάγκη αποτελεί σκάνδαλο. Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε την άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών των αρμοδίων".

  Ο συμπρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σρίρντεβαν ζήτησε από την Κομισιόν να άρει το απόρρητο των συμφωνιών αγοράς εμβολίων. Όπως ανέφερε "η Κομισιόν ξεφεύγει από τον δημοκρατικό έλεγχο και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εθελοτυφλεί στις δυσκολίες των απλών Ευρωπαίων. Αυτή η θλιβερή κατάσταση δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να θέσουμε την ιδέα της σύστασης μιας Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία θα λογοδοτούν οι αρμόδιοι για το φιάσκο των εμβολίων και μέσω της οποίας θα πιέσουμε για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ