Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 21:15

  Το TikTok κόβει την πρόσβαση σε χρήστες κάτω των 13 ετών

  Η TikTok σχεδιάζει 10.000 προσλήψεις στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δημοφιλής εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο TikTok ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές της Ιταλίας θα μπλοκάρει την πρόσβαση σε χρήστες ηλικίας κάτω των 13 ετών. Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκε ο θάνατος ενός 10χρονου κοριτσιού που αποδίδεται σε έναν "διαγωνισμό” για το ποιος θα "κρατήσει την αναπνοή” του περισσότερο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Η υπόθεση με τη 10χρονη βρίσκεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας του Παλέρμο και προκάλεσε την αύξηση των ελέγχων όσον αφορά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά.

  Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, είναι από τις πλέον δημοφιλείς πλατφόρμές μεταξύ των εφήβων στην Ιταλία, κερδίζοντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

  Όπως ανακοίνωσε η ιταλική ρυθμιστική αρχή, το TikTok συμφώνησε να μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς των χρηστών του στην Ιταλία από τις 9 Φεβρουαρίου και να επιτρέψει εκ νέου την πρόσβαση μόνο σε όσους δηλώσουν ημερομηνία γέννησης που θα δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 13 ετών.

  Η Alexandra Evans, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της Tiktok για την ασφάλεια των παιδιών, δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα προσθέσει επίσης ένα "κουμπί” στην εφαρμογή που θα επιτρέπει στα μέλη της να αναφέρουν χρήστες που φαίνεται να είναι κάτω των 13 ετών.

  Η ιταλική ρυθμιστική αρχή ανέφερε επίσης ότι η TikTok συμφώνησε να αξιολογήσει το ενδεχόμενο χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό λογαριασμών που ανήκουν σε χρήστες κάτω από το συγκεκριμένο όριο ηλικίας.

  Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με την ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων στην οποία υπόκειται το TikTok, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει την ευρωπαϊκή έδρα της στην Ιρλανδία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ