Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 09:04

  "Χαμηλές πτήσεις" για τον δείκτη PMI υπηρεσιών της Κίνας τον Ιανουάριο

  "Χαμηλές πτήσεις" για τον δείκτη PMI υπηρεσιών της Κίνας τον Ιανουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά σε σχέση με τον Δεκέμβριο κινήθηκε τον Ιανουάριο ο δείκτης Caixin PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών στην Κίνα, ο οποίος έμεινε μεν σε έδαφος που υποδεικνύει ανάπτυξη της δραστηριότητας, τη χαμηλότερη όμως εδώ και εννέα μήνες.

  Συγκεκριμένα, ο Caixin PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 56,3 μονάδων τον Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν η  Caixin Media και η Markit την Τετάρτη το πρωί. Πρόκειται για τον ένατο συναπτό μήνα διεύρυνσης της δραστηριότητας, σημειώνουν.

  Οι συνολικές νέες παραγγελίες για τις κινεζικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών επίσης αυξήθηκαν, αλλά τον μικρότερο ρυθμό των τριών τελευταίων μηνών τον Ιανουάριο, τονίζει η Caixin.

  Η απασχόληση διευρύνθηκε ελάχιστα σε σχέση με έναν χρόνο πριν και σημείωσε πτώση για δεύτερο συναπτό μήνα από τον Νοέμβριο, οπότε και βρισκόταν σε υψηλό δεκαετίας.

  Τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση υπηρεσιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αλλά με μικρότερο ρυθμό, αναφέρει ο Wang Zhe, ανώτερος οικονομικός αναλυτής στον όμιλο Caixin Insight.

  Ο επίσημος δείκτης PMI μη μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι 55,7 μονάδων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση - την Κυριακή - του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της χώρας.

  Στον Caixin PMI βαρύνουν περισσότερο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο επίσημος δείκτης είναι προσανατολισμένος περισσότερο προς τους μεγάλους ομίλους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ